Helium ballonnen

Is helium veilig?

Ja, helium kan niet branden, is niet giftig en toxisch en het kan niet ontploffen. Let wel, helium kan wel verstikkend werken in grote mate als dit gas de plaats inneemt van zuurstof in de ons omringende lucht. Helium inademen vanuit een ballon is een veel voorkomende grap die voor veel hilariteit en gelach zorgt, kan dus totaal geen kwaad als dat één of twee keer achter elkaar gebeurt. Helium kan aangeleverd worden in diverse volumes . In welke verpakking u dit ook mee krijgt ... alle heliumcilinders zijn gevuld onder hoge druk.

Bestaan er verschillende soorten ballonnen?

Hoofdzakelijk zijn er 2 types ballonnen, latex en folie of Mylar ballonnen. Latex ballonnen zijn de meest gekende ballonnen die van natuurlijk rubber zijn gemaakt . In bedrukkings- kwaliteit en in decoratie- kwaliteit. Zilverfolie ballonnen zijn meestal voorgedrukt en vaak gekend van Disneyland of met opdrukken van Cartoon- figuren . Er zijn opdrukken ter gelegenheid van Huwelijk, verjaardag, ... .

Houden van ballonnen?

Ballonnen kunnen zeer slecht tegen hoge temperaturen, (zoals in een auto bij warm weer), rechtstreeks zonlicht bij zeer warm weer, scherpe randen, ruwe oppervlakken en punten . Ook voorwerpen zoals zand (korrels), metaal of andere kunnen de ballon doen springen. Een paar voorzorgsmaatregelen en oppassen voorkomt zeker problemen .

Houdbaarheid van ballonen

Zonder teveel in technische details te treden ( het is een wetenschap op zich) zijn er een aantal redenen die in hoge mate de houdbaarheid van vooral Latex ballonnen beinvloeden. De twee belangrijkste negative invloeden zijn : hoge temperatuur en teveel direct zonlicht. De ballonnen kunnen behandeld worden met een speciaal produkt zodat in ieder geval de helium langer behouden blijft . Een keer een latex ballon dichtgeknoopt kan deze niet meer heropgeblazen worden . Een folieballon kan telkens opnieuw op- of bijgeblazen worden .